Instagram, mand med mobil
Asana - Oprettelse 1

Om værktøjskassen

Photo:Erik Lucatero&Asana

Vi ønsker med denne værktøjskasse at inspirere dig til at gøre tingene på en ny måde.

Værktøjskassen er lavet for at frigøre og udnytte potentialerne i din virksomhed, men den er også lavet for at give dig perspektiver og inspiration til at gøre arbejdet lettere for dig selv. 
Vores drøm er, at du, når du læser om de forskellige værktøjer, får lyst til at prøve dem af, og gøre dig de første erfaringer, at du vil involvere medarbejdere og samarbejdspartnere, og at du allerede mens du læser, vil begynde at ændre din måde at arbejde på.

Værktøjskassen indeholder både en række lavt hængende muligheder, såvel som nogle værktøjer, der styrker din virksomhed på den lange bane.
På grund af det enorme udvalg af muligheder er denne udgivelse ikke en fuldstændig anvisning til alle de platforme og redskaber der findes. Digitalisering handler heldigvis ikke om at være til stede alle vegne, men om at bruge sin tid på det rigtige, dér hvor det gavner forretningen.

Vi håber således, at du bliver inspireret, og at du finder nogle værktøjer, som vil gøre dit arbejde lettere eller sjovere. 

Det digitale potentiale

Turismesektoren i Danmark er ikke den mest digitaliserede branche, og det betyder at potentialet er stort for at sælge mere, kommunikere bedre, øge din markedsføring til de rigtige personer, mindske ressourceforbrug og gøre dig mere lækker og relevant for både gæster og samarbejdspartnere.  

Internationale gæster såvel som danskerne har taget det digitale til sig og møder ikke bare din virksomhed fysisk, eller på din hjemmeside, men også på Facebook, Instagram, Snapchat, Google, Tripadvisor, YouTube og alverdens andre kanaler og platforme. Ligesom din butik skal fremstå flot, dine kundetoiletter skal være rene og dine skilte skal sidde tydeligt, er du nødt til at have det digitale med i dine planer. Med den rette plan og en præcis indsats, behøver det til gengæld hverken at være dyrt eller besværligt.

Når dovne mennesker er dejlige

Verden er fuld af dovne mennesker, i den bedste forstand, der hele tiden finder på nye måder, at gøre det nemmere for sig selv og for andre. Således findes der i dag, en lang række værktøjer til at optimere dit daglige arbejde og gøre dine timer mere effektive. Heldigvis er vi også kommet dertil, hvor dem der bygger digitale løsninger har fundet ud af at det er mennesker der skal bruge dem, og langt de fleste er således intuitive og nemme at bruge.

Du kommer ikke udenom at være til stede digitalt, og at du kan vækste din forretning ved at være mere digital. Barrieren er desuden til at overskue. Dine kolleger, medarbejdere og frivillige bruger allerede i stigende grad de digitale muligheder. 

Værktøjerne er baseret på jeres input

Som indledende spadestik har skribenterne talt med virksomheder på tværs af turismebranchen i det meste af landet. Det er med afsæt i de værktøjer, som er drøftet med virksomhederne, at anbefalingerne er blevet til. 

Indholdet i værktøjskassen er baseret på to ting: De værktøjer, turismeaktørerne selv har påpeget som relevante og en række anbefalinger fra udgiverne, Orange Elevator og Innovation Lab.

Nogle af værktøjerne koster lidt at bruge - men langt størstedelen tilbyder en prøveperiode, hvor du kan afgøre, om det er noget for dig. Det har været en målsætning, at ingen af de beskrevne værktøjer er ekstremt dyre.

Har du forslag til nye digitale redskaber til Den Digitale Værktøjskasse, så send os et tip på abd@kystognaturturisme.dk. Vi udvælger løbende, hvilke nye løsninger, der skal omtales på portalen.

Den Digitale Værktøjskasse

Del I af Den Digitale Værktøjskasse om online synlighed er blevet til i samarbejde mellem Destination Himmerland, Destination Limfjorden, Destination Kystlandet og Dansk Kyst- og Naturturisme og er udarbejdet af ORANGE elevator. Projektet er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og kickstart-projektet Back To Business - Back on Track.

Del II omhandler digital forretningsudvikling og er udviklet af Dansk Kyst- og Naturturisme i samarbejde med Innovation Lab som led i projektet Reboot:Recover – Heading for a New Normal med støtte fra regeringens sommerpakke 2020.